1håndfuldbabyspinat(skyllet og duppet tør i et rent viskestykke)
1håndfuldfrisk dild(grofthakket)
2stkavocado(den ene skæres i tern, den anden i fine skiver)
1portionblandet salat f.eks. vårsalat, romaine, rød radicchio
1posefrosne kæmperejer (Alternativt: Krebsehaler i lage eller alm. rejer )
1håndfuldedamamebønner(Optøede og duppede af i et rent viskestykke)
1 stkcitron eller lime (saften)
Lidtflagesalt, friskkværnet peber og evt. chipotle
Lidtknust hvidløg eller ingefær(Kan udelades)
Lidtmikrogrønt til pynt
Lidthvid sesam til pynt
Lidt god olivenolie
Tilberedning
Har du ikke forkogt perlespelt på køl, starter du med at koge den alt imens du forbereder resten af salaten. Kog som anvist på posen
Lav en marinade af citronsaft, lidt olivenolie, krydderier og måske lidt knust hvidløg eller revet ingefær - smag til og juster smagen
Når perlespelten er færdig hælder du vandet fra, lader den stå et par minutter og blander den derefter med marinaden og lader den køle helt af. Anvender du forkogte perlespelt vender du ligeledes marinaden i og stiller den til side.
Bruger du kæmperejer, smager de bedst, hvis de får en kort ristning på panden i lidt god olivenolie tilsat lidt hvidløg, chili, flagesalt og friskkværnet peber. Lad dem efterfølgende køle af.
Klargør salaten og skær den ene avocado i tern - vend det sammen med perlespelt, den grofthakkede dild og edamamebønner.
Anret salaten på et fad og fordel kæmperejerne og derefter den skiveskårede avocado ovenpå.
Drys avocadoskiverne med hvid sesam og resten med mikrogrønt og lidt dild