2-4 stkSquash af medium størrelse(Kør dem igennem spiralizer)
1stkØkologisk citron - saften
1tskBouillon(Jeg bruger Herbamare)
1humpelParmesan
2stkfrisk mozarella
Tilberedning
Sådan laver jeg kødbollerne:
Bland hakket kød, pofiber, æg, skalotteløg, 2 fed knust hvidløg, finthakkede krydderurter, salt, friskkværnet peber og evt lidt chipotle. Røres grundigt sammen - jeg bruger min røremaskine
Form til små kødboller
Steg dem i smør eller olivenolie på en dyb pande indtil de er helt gennemstegteAlt imens kødbollerne steger, laver du tomatsaucen
Læg dem over på et fad, dæk dem til og hold dem varme
Sådan laver jeg tomatsaucen:
Flåede tomater, 2 fed knuste hvidløg, fintsnittede krydderurter f.eks. citrontimian, salt, friskkværnet peber og gerne lidt chipotle - men pas på den ikke bliver for stærk
Sådan laver jeg squash-spiraler:
I panden du har brugt til at stege kødbollerne laver du en lille sauce:Smelt en lille klat smør og tilsæt saften af 1 citron og lidt bouillonpulver (ikke opløst i vand, men kun bouillon)
Kog det hele godt igennem og gerne lidt ind
Læg squashspiralerne ned i saucen og vend dem i saucen - lad dem varme godt igennem
Varm ovnen op på 200 grader varmluft
Smør et ildfast fad med lidt olivenolie
I bunden fordeler du zucchinispiralerne
Derpå kødbollerne
Hæld tomatsaucen henover
Top med den friske mozarella
Gratiner i ovnen indtil osten er smeltet og lækker gylden - brug evt grillfunktionen til sidst, men hold øje, så det ikke brænder på.
Den færdige ret drysses med friske krydderurter og serveres med en blandet salat og en humpel parmesan og et rivejern ved siden af, så alle kan forsyne sig med ekstra ost