350gramspidskål(snittet i strimler (den nederste grove ende skæres fra))
0.5dlvand
1spskolivenolie
1stkstort skalotteløg (banan)(fintsnittet)
2fedhvidløg(finthakket)
400gramhakket oksekød
200gramcreme fraiche 18%
2stkæg str. M/L
100gramparmesan(revet)
1gangtørrede krydderier: Røget paprika, oregano, timian, rosmarin, chipotle chili, salt, friskkværnet peber(Smag til og tilsæt krydderier efter din og familiens smag)
½dåsetomatpure
50gramrød cheddar(eller anden ost - fintrevet)
Kokkens noter
Som altid er det svært at angive hvor mange personer en opskrift passer til.Jeg ved godt, at mange gerne vil have det oplyst, men vi spiser forskelligt og nogle spiser meget salat som tilbehør, mens andre vælger at spise retterne som de er.Denne ret er hjemme hos os, hvor vi spiser en stor salat til, nok til 2 voksne og en lun frokostret dagen derpå.
Tilberedning
Damp den fintsnittede spidskål i lidt vand - ca 10 minutter. Lad den dryppe rigtig godt af. hvis der sidder vand tilbage på bladene.
Lav kødsaucen imens spidskålen dampes: I lidt olie sauteres først løg og hvidløg og derefter tilsættes det hakkede oksekød, der svitses.
Når kødet er brunet tilsættes krydderier og tomatpure. Lade det hele koge godt igennem
Smag til og tilsæt evt flere krydderier
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
Smør et ildfast fad med lidt olivenolie
Lav ostesaucen sådan: Creme fraiche, æg og revet parmesan røres godt sammen.
Byg lasagnen sådan: Først et lag kødsauce, derefter et lag spinat og derefter et lag ostesauce. Fortæt med endnu et lag og top med revet rød cheddar eller anden ost
Bag lasagnen i ca 20 minutter
Tag lasagnen ud og top med avocado i skiver og evt lidt friske krydderurterServer med en stor blandet salat