4stk.kyllingebryst tilberedt som hurtig pulled chicken
5dlvand
1tsksød paprika
1stkhønsebouillonterning
½tskstødt spidskommen
½tskflagesalt
Lidtfriskkværnet peber
¼tskcayennepeber
Til at vende det færdige pulled chicken i:
1spskSpicy Caribbean Chicken Rub fra @EpicSpice(Alternativt kan du bruge lidt ekstra paprika, all-round og lidt ekstra cayenne, hvis du ønsker det ekstra hot. Du kan også tilføje lidt barbeque hvis du foretrækker det.)
Det skal du bruge til enchilada:
2spsk olivenolie
2stk.skalotteløg (bananformede)
2-3fedknuste hvidløg
500gramblomkålsris
2glasSalsa (medium)
4-6skiversyltede jalapenos(kan evt. udelades)
2-3håndfulderevet ost til gratinering(Emmentaler, Gouda eller Rød cheddar)
salt, friskkværnet peber, evt chipotle chili, stødt spidskommen(Pas på den ikke bliver for stærk)
Bredbladet persille(Fintsnittet)
1stk.avocado(Skåret i fine skiver)
1stk.lime(Såret i både)
2-3spskGræsk yoghurt(Serveret i en skål ved siden af)
Tilberedning
Start med at fylde vand og krydderier (undtaget i en gryde og bring det i kog.
Skær imens kyllingebrysterne i aflange filetter (det mindsker tilberedningstiden)
Læg kødet ned i det kogende vand og sænk temperaturen, så det kun småsimrer. Lad det stå i 25 minutter.
Tag kødet op af vandet - men gem vandet.
Med to gafler trækker du kyllingekødet fra hinanden, så det bliver til pulled chicken.
Læg det over i et fad og dryp med kogelagen. Det skal ikke dækkes helt til, bare så kyllingekødet kan stå og trække.
Lad kødet trække 5-10 minutter inden du vender det i enten dit eget foretrukne krydderiblend, en færdig barbeque eller den jeg altid bruger fra Epic Spice.
Imens kødet småkoger, kan du lave enchilada-saucen klar:
Varm lidt olivenolie op i din stegegryde og sauter løg og hvidløg til løgene er klare
Tilsæt jalapenos (overvej at undlade dem, hvis mindre børn skal spise med) og lad det hele sautere et par minutter.
Lav blomkålsrisene ved at køre blomkålene i din foodprocessor (fjern den tykkeste del af stokken) til de bliver fintdelte og uden store blomkålsstykker. Alternativt kan du købe færdiglavede blomkålsris i de fleste supermarkeder.TIP: Jeg køber dem efterhånden altid fra frost.
Tilsæt blomkålsris, salsa og tørrede krydderier og rør det hele godt sammen.
Sænk varmen, sæt låg på eller dæk med staniol og lad retten simre til blomkålsrisene er blevet tilpas bløde.Hold lidt øje med at retten ikke koger tør, tilsæt evt. LIDT vand eller bouillon, men KUN hvis der er behov for det. Retten må endelig ikke blive alt for våd.
Når blomkålsrisene er tilpas bløde Iblander du pulled chicken og rører godt rundt så alt bliver grundigt blandet - lad det simre lidt.
Tænd for ovnen - 200 grader
Smag til og tilsæt gerne ekstra krydderier, hvis der er behov for det.
Riv osten henover retten og drys med lidt fintsnittet bredbladet persille
Sæt retten ind i ovnen og lad osten gratinere. Giv den evt. et par minutter ekstra under grillen, så osten bliver ekstra gylden.
Lav imens en lækker salat og klargør avocadoen
Lige inden servering toppes med skiveskåret avocado, evt lidt ekstra fintsnittet bredbladet persille og de små limebåde. Sæt en skål med lidt græsk yoghurt eller creme fraiche ind ved siden af sammen med den blandede salat.