400grampasta af god kvalitet(Jeg har brugt de store konkyliepasta)
500gramcherrytomater eller blommetomater
300gramøkologisk flødeost
3spskolivenolie
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
1spskfriske krydderurter (fintsnittede)(Jeg har brugt timian og basilikum)
1håndfuldfriske spinatblade - grofthakkede
Lidtrevet økologisk ost på den færdige ret
Lidtfriske basilikumsblade som pynt
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Læg de hele cherrytomater ned i et ildfast fad. Bruger du større tomater, skæres de i mindre stykker.
Læg den økologiske flødeost ned i midten af fadet.
Krydr med salt og friskkværnet peber og fordel lidt frisk timian henover.
Dryp med lidt god olivenolie henover.
Sæt fadet ind i den varme ovn i ca 25 minutter indtil skindet på tomaterne begynder at briste og flødeosten har fået en fin gylden farve.
Kog imens pastaen al dente efter anvisning på pakningen og hæld vandet fra. Gem lidt af kogevandet til at justere konsistensen på den færdige pastaret.Tip: Forsøg at få pastaen færdig samtidig med at tomaterne er bagte.
Tag de bagte tomater og flødeosten ud af ovnen og mas nogle af tomaterne med en gaffel, rør rundt så den bagte flødeost blir fordelt og der opstår en cremet ostesauce.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Vend pastaen i sammen med de grofthakkede spinatblade og basilikumsblade.
Juster konsistensen med lidt af pastavandet.
Riv til sidst lidt ost henover og pynt med friske basilikumsblade.