2stkcitroner (saften af 2 citroner og fintrevet skal af 1 citron)
200gramhvedemel
1spskvaniljesukker
2tskbagepulver
1nipfint salt
3store spskblå birkes
Det skal du bruge til syrlig frosting:
150gramsmør (stuetemperatur)
150gramflormelis
1stkcitron (saften og fintrevet skal)
150gramflødeost, naturel
1stor spskblå birkes
Tilberedning
Sådan laver du citronmuffins:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Stat med af piske smør, revet marcipan, revet citronskal, rørsukker og vaniljesukker til en luftig masse.
Herefter tilsættes æggene et ad gangen, hvor det hele piskes godt igennem til blandingen er helt jævn.
I en anden skål, blandes hvedemel, bagepulver og fint salt sammen og blandingen sigtes ned i dejen, tilsæt de blå birkes og vend det hele godt sammen med en dejskraber.
Fordel dejen i en smurt muffinsform af metal eller silicone eller brug papirsforme, som jeg har gjort.
Sæt dem ind i den varme ovn og bag dem i ca 15-20 minutter til de er gyldne på toppen og gennembagte. Test med en kødnål om de er gennembagte i midten.
Lad kagerne køle af på en bagerist inden de enten pakkes ned eller pyntes med frosting.Tip: Citronmuffins er fryseegnede UDEN frosting.
Sådan laver du frosting:
Pisk blødt smør, flormelis, lidt citronsaft og lidt fintrevet citronskal til en luftig masse.
Vend den med flødeost og måske lidt blå birkes.Jeg synes det gir det pæneste resultat at lægge frosting på med en sprøjtepose med stor stjernetylle.
Lav en fin rosette på hver afkølet muffin og læg måske et lille stykke citron ovenpå som en frisk afslutning.
Muffins med frosting bør opbevares på køl og nydes inden for 2 dage.Muffins uden frosting kan opbevares ved stuetemperatur og bør nydes inden for 3 dage.Muffins uden frosting er fryseegnede.