Hjemmelavet pizzadej - opskrift på nem og hurtig pizzadej
Antal 4pizzaer
Ingredienser
25gram gær
1stor spskflydende honning
2spskolivenolie
5dllunkent vand
Ca 600grampizzamel (Tipo 00)
1.5tsksalt
Tilberedning
Rør gær og flydende honning ud i det lunkne vand.
Tilføj lidt over halvdelen af pizzamelet og kør dejen fri for melklumper. Herefter tilsættes lidt ad gangen resten af melet - eller så meget, som dejen kan trække. Det er vigtigt, at dejen er ret fugtig uden at være våd.
Først nu tilsættes saltet og maskinen sættes op på max hastighed (hold evt en hånd ovenpå maskinen, så den ikke hopper rundt)
Ælt dejen indtil den slipper skålens kanter og bund.
Dæk skålen til og stil den et lunt sted i ca 1 time, til dejen er hævet til nogenlunde dobbelt størrelse.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 4 ligestore stykker og stram dejen op til 4 stramme kugler.Læg dem over i en olivenolie-smurt hævekasse med låg eller i 4 skåle, smurt med olivenolie, så dejen ikke hænger fast.Lad dem efterhæve et lunt sted i 1-2 timer.
Nu er dejen klar til at blive bagt med.
Tip:Når du former dine pizzaer, så prøv kun at bruge hænderne og lad kagerullen ligge i skuffen.Bag altid med over- og undervarme ved ovnens højeste temperatur.Bag altid pizza på en bagesten eller pizzaplade. Har du ikke en, så brug i stedet en af ovnens bageplader.Varm pizzasten og ovn op mindst 30 minutter før du skal bage. Det skyldes at stenen eller pladen er længere tid om at varme op, som ovnen.