Lidtfuldkornsdurum til køkkenbordet og pizzaspaden
2-3dlcreme fraiche 18% eller mere
1tskItalienske krydderier + evt lidt chiliflager(Jeg bruger Pizza Seasoning fra Epic Spice)
1tskhvidløgspulver
1tskløgpulver
Lidtsalt og friskkværnet peber
3-4stkmozzarella (drænes for væden)
4stkkartofler - rengjorte eller skrællede(Jeg beholder så vidt det er muligt skrællen på)
1pakkechorizopølse eller et stykke chorizopølse skåret i tynde skiver
Lidtgod olivenolie til at dryppe den færdige pizza med
Evtlidtfriskrevet parmesan til at rive over de færdige pizza
Lidtfrisk rosmarin eller basilikum som drys på de færdige pizza
Tilberedning
Start evt. dagen i forvejen med at lave pizzadejen, så den kan koldhæve. Det gir den bedste pizzadej. Find opskriften på koldhævet pizzadej her:https://majspassion.dk/pizzadej-saadan-laver-du-den-perfekte-pizzadej-uden-aeltning/
Sæt en pizzasten, jernplade eller ovnplade ind i ovnen (nederste rist) minimum 30 minutter før du skal bage og tænd ovnen på 250 eller meget gerne 300 grader alm ovn, hvis din ovn kan gå helt derop.Vær obs på, at pizzasten m.m. tager længere tid at varme helt op som ovnen gør. Så når ovnen bipper som tegn på, at den har opnået den rette temperatur, så er pizzasten osv ikke varmet helt op endnu!
Snit kartoflerne i papirstynde skiver, læg dem i en skål og drys med lidt fint salt og lad dem trække 15-20 minutter. Så trækker vandet ud af kartoflerne og du undgår våde pizzabunde.
Rør cremefraiche med løgpulver, hvidløgspulver og pizzakrydderiet. Lad den trække 30 minutter, så de tørrede krydderier får lov til at udvikle sig og smag den til med lidt salt, friskkværnet peber og evt lidt chiliflager.
Drys bordet og pizzaspade med mel, fx fuldkornsdurum og tryk med let hånd pizzaen ud i den ønskede størrelse. Undgå kagerullen, da den presser al den fine luftighed ud af dejen.Lad en kant være hele vejen rundt.
Smør bunden med den krydrede cremfraicheblanding og fordel mozzarellaskiver på bunden.
Fordel de udvandede kartoffelskiver i et enkelt lag og til sidst skiver af chorizopølse.
Bag pizzaen til bunden er gylden og sprød, tag den ud og drys med frisk rosmarin eller basilikum og dryp lidt god olivenolie henover - og så er det ellers bare at NYDE!Tip: Hos os er vi vilde med at rive lidt frisk parmesanost henover de færdigbagte kartoffelpizza lige før servering.