1kgkartofler(Jeg har brugt de smukke røde kartofler "Red Bullet" men helt alm hvide kartofler går fint, det er kun et spørgsmål om udseende.)
50- 75gramsmør (Kan erstattes af en god olivenolie)
2fedhvidløg - knuste
Lidtflagesalt
1lille håndfuldKruspersille - fintsnittet
Evtlidtfrisk rosmarin eller timian
Tilberedning
Se evt min how-to-video
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Skrub kartoflerne og dup dem tørre i et rent viskestykke
Læg kartoflerne imellem to spisepinde eller skærebrædder og snit kartoflerne næsten helt igennem i tynde skiver. Jo tynder skriver du laver, jo sprødere blir de færdige kartofler.
Smelt smør i en lille pande og pres hvidløgsfeddene ned i det varme smør. Vend den fintsnittede persille i og tag væk fra varmen. Det må endelig ikke tage farve!
Placer kartoflerne i et ildfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir.Pensl kartoflerne meget grundigt med lidt hvidløgssmørret (gem resten til senere). Forsøg at få smørret så godt ned i mellem de enkelte kartoffelskiver som muligt.
Sæt kartoflerne ind i den varme ovn og bag dem først 30 minutter, hvorefter de pensles med resten af hvidløgssmørret.
Sæt fadet tilbage i ovnen og bag kartoflerne færdige til de er møre inden i og gyldne og sprøde på snitfladerne. Alt efter størrelse skal de bages IALT 60 minutter.Prik evt i en kartoffel med en kødnål for at tjekke, at de er helt møre.
Drys med flagesalt og evt lidt frisk rosmarin lige før servering.