1blokfetaost (250 - 300 gram)(Du kan IKKE bruge salatost)
400gramcherrytomater eller blommetomater
1helthvidløg delt i to
Lidtolivenolie af god kvalitet f.eks. @Gridelli
Lidtfrisk basilikum
Lidtsalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader
Læg fetaosten ned i et ovnfast fad og fordel tomaterne rundt om
Snit hvidløget igennem og læg de to halvdele ned i fadet.
Dryp gavmildt med en rigtig god olivenolie. Jeg brugte olivenolie med citron fra @Gridelli
Krydr med salt og friskkværnet peber.
Bag i ovnen 20 minutter eller indtil tomaterne er bagte.
Kog pastaen al dente, og gem 1-2 dl af kogevandet til at justere saucen med.
Tag fadet ud af ovnen: Løft de bagte hvidløg ud af fadet. Pres de enkelte fed ud og mos dem sammen med de bagte tomater. Rør det hele godt sammen med den bagte fetaost og vend herefter den kogte pasta i.Tip: Med mindre du er meget glad for bagte hvidløg, kan du gemme resterne og bruge dem som spread på ristet brød, i dressings og på kød.
Smag til med lidt salt og masser af friskrevet sort peber og pynt med lidt ekstra frisk basilikum.Virker retten for tør, så juster med lidt af kogevandet.