Hæld sukkeret i en tykbundet gryde og sæt den over middel varme.
Lad sukkeret smelte UDEN at røre i det
Når sukkeret blir til en mørkebrun karamel (må ikke brænde på) tilsætter du æblecidereddiken. PAS PÅ! Når du hælder væske ned i karamellen bruser den voldsomt op, men det går hurtigt væk igen, så skru lidt ned men lad gryden stå og stadig IKKE røre, men roter gryden forsigtigt rundt, så al sukker bliver opløst.
Lad nu gastrikken koge godt igennem ca-8-10 minutter til den bliver en tynd sirup
Det kan være fristende at lade den koge mere ind for at gøre siruppen tykkere, men pas på med det. Siruppen stivner yderligere under nedkøling og kan derfor blive svær at arbejde med.Lad den køle lidt af i gryden og hæld den på en flaske du forinden har skoldet i kogende vand.Sæt låg på og nu har du en lækker gastrik, der kan holde sig flere månder på køl.
Brug den i dine rødvinssaucer, svampesaucer, gryderetter m.m. til at give dejlig smag.