1-2dlhvidvin eller kraftig hønsefond (bouillon opløst i kogende vand)
2-3stilkefrisk timian (kun de små blade)
Lidtsalt og friskkværnet peber
Lidtolivenolie
Lidtsmør
1håndfuldfrisk persille som drys på den færdige ret
Tilberedning
Se video i selve opslaget
Tænd ovnen på 225 grader alm ovn
Hvis du ønsker et sprødt kyllingeskind, kan du brune kyllingelårene i lidt smør og olivenolie i en pande. Krydr dem godt med salt og friskkværnet peber inden de brunes på begge sider. Blot et par minutter, da de færdiggøres i ovnen.
Fordel rodfrugterne i bunden af en bradepande, krydr med salt, friskkværnet peber og frik timian. Dryp med olivenolie og vend det hele godt rundt med hænderne.
Læg kyllingelårene ovenpå rodfrugterne og hæld hvidvin eller en kraftig hønsefond ved.Sæt fadet i ovnen i ca 45 minutter til kyllingen er gennemstegt og rodfrugterne møre.
Drys den færdige ret med fintsnittet persille og nyd den rygende varm evt sammen med en skål blandet salat.