500gramhakket kylling(Du kan også bruge blandet svin og kalvekød)
1stkgult løg - finthakket
2fedhvidløg - knust
2stkforårsløg - finthakkede
Evt. 1tskfriskrevet ingefær(Du kan også bruge tørret ingefær)
1stkæg
2spskrasp
Lidtsalt, friskkværnet peber og
Lidtsmagsneutral olie til at stege i
Rød karrysauce:
Lidtsmagsneutral olie til at stege i
1stkgult løg - finthakket
2storerøde snackpebre - snittet i tynde strimler
2-3stkforårsløg - fintsnittede
Evt lidttørret chili - men pas på det ikke blir for stærkt!
2-3tskrød karry
2spsktomatpuré
1-2spskfriskrevet ingefær
1-2dåserfuldfed kokosmælk(Du kan også bruge 1 dåse kokosmælk og tilføje lidt vand alt efter hvilken konsistens du ønsker.)
1stklime - saften til at smage retten til med
Lidtsalt og friskkværnet peber
Lidtfiskesauce til at smage til med
Lidtpeanuts eller cashewnødder som drys
Evt lidtfrisk timian eller koriander som drys
Til servering: Løse ris eller nudler
Tilberedning
Sådan laver du kødbollerne:
Start med at røre farsen sammen og form den herefter til kødboller, der steges i smagsneutral olie. De skal kun brunes, da de færdiggøres i saucen.Læg dem over på en tallerken, så du kan bruge samme pande til saucen. Den skal IKKE vaskes af, da stegeresterne gir dejlig smag til saucen.
Sådan laver du Rød karrysauce:
Tilføj en smule smagsneutral olie til panden og steg grøntsagerne til løgene er klare.
Tilsæt herefter karrypasta og tomatpure, der gerne skal "brændes af", dvs de skal lige have lov til at stege med et minuts tid inden den friskrevne ingefær og kokosmælken tilsættes.Tip: Du kan nøjes med at tilsætte 1 dåse kokosmælk og så lidt vand alt efter hvilken konsistens du ønsker.
Vend det hele godt sammen og læg herefter kødbollerne tilbage i saucen. Smag til med lidt fiskesauce og lime, salt og friskkværnet peber og eventuelt lidt tørret chilipulver. Lad det hele simre 15 minutter.
Drys med lidt friske krydderurter og peanuts eller casjewnødder og server med løse ris eller nudler.