Ca 350gramkoldt vand(Evt lidt ekstra alt efter hvilken mel du bruger)
400gramPizzamel (tipo 0) af god kvalitet(Jeg bruger altid mærket Caputo)
50gramfuldkorns durum
4gramtørgær (svarer til 1 tsk)(Bruger du frisk gær skal du bruge 12 gram)
2spskolivenolie
1spskflydende honning
10gramfint salt
Topping:
4-5skiverbacon
2-3stkforårsløg
2store håndfulderevet rød cheddar eller anden ost, der egner sig til pizza
Tilberedning
Hæld vand i røreskålens kedel og tilføj de to typer med, tørgær og flydende honning.Bland det hele godt sammen, dæk skålen med en plasticpose og lad den stå i 30 minutter.
Herefter røres olivenolie og salt ind i dejen. Øg maskinens hastighed til max (læg evt en hånd ovenpå, så den ikke hopper rundt) og lad maskinen arbejde indtil dejen slipper skålens kanter og bunden.Dæk skålen til og lad den stå et lunt sted 30 minutter inden du laver først omgang stretch and fold. Denne del kan du godt springe over, men jeg synes det gir en fantastisk elastisk dej og et ekstra luftigt brød.Springer du stretch and fold over, sætter du dejen på køl i minimum 12 timer.
Stretch and fold - en bageteknik, der gir ekstra lækkert brød. Klik på linket og se min video, hvor jeg viser, hvor nemt det er. Du trækker blot op i dejen og folder den ind over sig selv, drej skålen og gentag.Herefter dækkes skålen til og hviler 30 minutter et lunt sted inden processen gentages. Dette gøres ialt 3-4 gange.Herefter sættes dejen på køl i minimum 12 timer.
Tag dejen ud af køleskabet i god tid før bagning. Hæld den forsigtigt over i en bradepande, der er beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve et lunt sted 2 timer.
Steg bacon sprødt, læg det over på et stykke køkkenpapir.Riv osten på den grove side af rivejernet.Snit forårsløgene fint.
Dryp godt med olivenolie henover dejen, fordel revet ost, forårsløg og sprød bacon henover og pres med fingrene ned i dejen.
Varm ovnen op til 250 grader (alm ovn) og bag brødet på den nederste ribbe i 20-25 minutter indtil det er gennembagt og har en smukt gylden farve på overfladen.Tip: Bank brødet under bunden - det skal lyde hult, når det er gennembagt.
Server brødet lige fra ovnen som appetizer eller som lækkert tilbehør til grill, salater, supper og gryderetter. Brødet er også velegnet som sandwichbrød.