1stor håndfuldFrisk basilikum(Du kan også bruge bredbladet persille)
100gramSaltmandler(Du kan også bruge: Pinjekerner, græskarkerner, solsikkekerner eller alm mandler.)
1håndfuldParmesanost
2-3fedHvidløg - knust
Ca 1 dlGod olivenolie(Jeg bruger altid olivenolie fra @Rosario)
LidtCitronsaft til at smage til med
LidtFlagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Tilberedning
Kom ærter, basilikum, parmesanost, mandler og hvidløg i en foodprocessor og blend dem imens du langsomt tilsætter olivenolien indtil du opnår den ønskede konsistens.
Smag til med citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.
Opbevares i en lufttæt beholder på køl, hvor den fint holder sig 3-4 dage.Tip: For at bevare den smukke farve og smagen bedst muligt, er det en god ide at tilføje en smule olivenolie på overfladen af pestoen.