1stortgult løg eller 2 bananskalotteløg - fintsnittet
2fedhvidløg - fintsnittet
Evt 2-3stksyltede jalapenõs - fintsnittede
1-2stkrøde snackpebre - groftsnittede
2dåserhakkede, flåede tomater
2store spsktomatpure
1dåsekidneybønner - drænes for væde
1dåsesorte bønner - drænes for væde
2-3stykkermørk chokolade 70%
2tskrøget paprika
1-2tskstødt spidskommen
Lidtcayennepeber eller chiliflager
Lidtsalt og friskkværnet peber
Som topping/tilbehør
4portionerløse ris kogt efter anvisning på pakningen
1-2stkmodne avocado skåret i både
2stkgulerødder - fintrevne
Lidttortillachips
Lidtbredbladet persille eller koriander
Lidtorange eller gul mini snackpeber skåret i tynde skiver
Lidtsorte sesamfrø som drys
1stklime skåret i både
Tilberedning
Varm olivenolie op i en stor gryde/pande og steg løgene klare.
Tilføj det hakkede oksekød og brun det godt igennem inden du tilsætter de fintsnittede hvidløg.
Herefter tilføjer tomatpure og lader den stege med et minutes tid inden du tilføjer de tørrede krydderier og herefter de flåede, hakkede tomater.
Lad det simre 15 minutter hvorefter de sorte bønner og kidneybønnerne tilsættes og retten smages til med mørk chokolade, salt og friskkværnet peber.Juster evt med ekstra krydderier efter smag og behag. Skal chili con carnen serveres for børn, så pas på den ikke blir for stærk!
Pynt den færdige chili con carne med bredbladet persille og server med revne gulerødder, limebåde, syltede rødløg, snackpebre, avocadobåde, creme fraiche, salsa, guacamole og sprøde tortilla chips