2stkmodne avocado (hold den ene halvdel tilbage og brug den som pynt)
1håndfuldfriske krydderurter fx bredbladet persille, mynte, oregano og timian(Du kan også bruge friske spinatblade)
1stkcitron - saften heraf
2-3fedhvidløg
2spsklys tahin
2-3spskolivenolie af god kvalitet som fx Rosario
Lidtstødt spidskommen
Evt lidtchilipulver
Lidtsalt og friskkværnet peber
Evt lidt vand til at justere konsistensen med
Lidtsorte og hvide sesamfrø til pynt
Evt lidtkarse
Tilberedning
Blend kikærter, avocado, olivenolie, citronsaft, hvidløg, lys tahin og de friske krydderurter med spidskommen til en jævn konsistens.
Juster evt med lidt ekstra citronsaft eller vand, så du opnår den konsistens du ønsker.
Smag til med salt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra spidskommen og chili efter smag og behag.
Hæld avocado hummus'en over i en skål og pynt med god olivenolie, små tern af avocado, lidt karse og slut af med et drys sorte og hvide sesamfrø.
Skal avocado hummus'en ikke nydes straks, så læg en avocadosten ned i den og dæk den til med plastfolie, der lægges helt ned på hummus'en, så der ikke kommer luft til. Luften vil få din avocado hummus til at blive misfarvet.Kan holde sig på køl 2-3 dage.