1håndfuldfriske krydderurter f.eks. timian, oregano og lidt mynte der snittes meget fint og bruges til at pimpe Hollandaise-saucen med og som drys på den færdige ret.
Lidtolivenolie som dryp
Lidtsalt til kogevandet
Tilbehør:
Lidtfintsnittede friske krydderurter som drys
små kogte kartofler
Hollandaisesauce der pimpes med de friske, fintsnittede krydderurter(Jeg laver min egen hollandaise, men du kan også sagtens bruge en færdiglavet en af god kvalitet)
Ingredienser til den hjemmelavede hollandaise sauce:
2stkæggeblommer
1stkcitron - saften heraf
Ca 150-200gramsmør
Lidtfintsnittede friske krydderurter
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Tilberedning
Start med at knække eller skære den nederste del af stænglen på de hvide asparges og skræl dem herefter.
Læg dem ned i bredbundet gryde med kogende vand tilsat lidt salt og kog dem al dente. Kogetiden varierer efter hvor tykke de hvide asparges er. Mine fik ca 5 minutter. Løft dem forsigtigt over på en tallerken med køkkenrulle og lad dem køle en smule af så du kan håndtere dem uden at brænde fingrene.
Varm ovnen op til 225 grader
Fold bacon omkring de hvide asparges og læg dem i et ildfast fad. Dryp lidt god olivenolie henover og sæt dem ind i den varme ovn indtil baconsvøbet får en fin gylden farve og begynder at blive lidt sprødt.
Tilbered eller varm imens hollandaise-saucen og pimp den med masser af fintsnittede friske krydderurter.
Sådan laver du din egen Hollandaise-sauce:Det er meget vigtigt, at alle dine ingredienser til saucen har stuetemperatur inden tilberedningen!Smelt smørret. Kom æggeblommerne og citronsaften i en gryde på det laveste blus. Under konstant piskning, ser du at æggemassen begynder at skumme og tykne en smule. Nu begynder du så at tilsætte det smeltede smør i en tynd stråle. Og det er vigtigt, at du fortsat pisker - ellers skiller saucen.Når saucen har opnået den ønskede konsistens, tilsætter du de fintsnittede friske krydderurter og smager saucen til med lidt flagesalt og friskkværnet peber.Hold saucen lun, men pas på den ikke kommer i kog, for så skiller den.
Tag de færdige hvide asparges i baconsvøb ud af ovnen og server dem sammen med små kogte kartofler, den pimpede hollandaisesauce og lidt ekstra grønt drys på toppen.