Ca 350gramlunkent vand(Hav altid ekstra vand ved siden af, da du muligvis skal tilføje ekstra væde)
400grampizzamel
50gramfuldkorns durummel
3tsktørgær = 9 gram tørgær(Bruger du friskt gær skal du bruge 1/3 mere altså 27 gram)
1spskflydende honning(Eller sukker)
2spskolivenolie (til dejen)
10gramfint salt
Topping:
Lidtflagesalt
Lidtpizza seasonning fra EpicSpice
Lidtfrisk rosmarin
Lidtolivenolie
Tilberedning
Vej det lunkne vand af og tilføj tørgær og den flydende honning - rør det ud i vandet.
Tilføj pizzamel og fuldkorns durummel og lad røremaskinen køre det sammen indtil alle melklumper er rørt ud. Dæk med en plasticpose og lad dejen hvile i 30 minutter (autolyse).
Tilføj nu saltet og olivenolien og lad maskinen arbejde det grundigt ind i dejen inden du sætter hastigheden op (læg gerne en hånd på maskinen, hvis den vibrerer) indtil dejen slipper skålens kanter.
Dæk skålen til med plasticpose eller lignende og stil dejen et lunt sted, hvor den skal hæve 2 timer eller til den opnår dobbelt størrelse.
Hæld dejen ud i en jernpande eller bradepande, der er beklædt med bagepapir der smøres lidt med olivenolie (ikke meget, bare så dejen kan flyde bedre ud)
Træk forsigtigt dejen ud til kanterne uden at ødelægge boblerne i dejen og lad den stå en times tid mere et lunt sted.
Tryk med fugtige fingre små fordybninger i dejen, dryp med olivenolie, tryk lidt oliindsmurte* rosmarinkviste ned i dejen og slut af med et drys flagesalt eller pizza seasonning.*Dryp et par dråber olivenolie på fingrene og masser den friske rosmarin med olien inden du trykker den ned i dejen. På den måde undgår du at den brænder på og kommer ud af ovnen brun og kedelig.
Bag brødet ved 250 grader alm ovn 20-25 minutter til overfladen er smuk gylden og sprød.
Stil brødet til afkøling på en bagerist og ny det imens det stadig er lunt og friskbagt!Tip: Focaccia er fryseegnet og husk altid at lune dit focaccia inden servering.