Ca 350gramstuetempereret vand (muligvis lidt ekstra alt efter hvilken meltype du bruger)
400gramhvedemel med højt proteinindhold - minimum 14%
50gramfuldkorns durum(Alternativt et alm fuldkornshvedemel)
1tsktørgær (4 gram)(Skal du bage samme dag, skal du bruge 3 tsk tørgær ved hævetid 4 timer.)
1spskflydende honning
2spskGod olivenolie
10gramfint salt
Det skal du bruge som topping:
2-3spsksmør
2-3spskfintsnittet bredbladet persille eller tørret persille
2-3fedhvidløg - meget fintsnittede eller knuste(Tilføj gerne ekstra hvidløg, hvis du gerne vil have ekstra kraftig hvidløgssmag)
LidtRød cheddar eller anden ost der egner sig til at smelte - skåret i små tern
Lidtflagesalt
Evt lidtPizzakrydderi - Pizza Seasoning fra EpicSpice
Tilberedning
Bland alle ingredienserne til dejen og rør det sammen med en gaffel til alle melklumper er rørt ud. Sæt låg på eller dæk med plasticpose og stil dejen lunt 30 minutter.
Herefter laves første omgang stretch and fold, hvorefter dejen igen dækkes til og stilles et lunt sted 30-45 minutter.
Gentag til du ialt laver 4 gange stretch and fold. Efter sidste gang sættes dejen til hævning et lunt sted 1 time inden den stilles på køl natten over eller minimum 8-12 timer.
Vil du bage samme dag?Tilføj ekstra gær, men ellers bruger du samme stretch-and-fold-teknik. Dejen skal herefter ikke stilles på køl, men derimod have lov til at hæve 3-4 timer et lunt sted til den er hævet til dobbelt størrelse og gerne er begyndt at boble.
Har du koldhævet dejen, tages den ud et par timer før den skal bages med.Drys lidt mel ud på bordet og hæld dejen forsigtigt ud på bordet uden at de mange fine luftbobler ødelægges.
Fór de små jernpander med bagepapir og fordel dejen i dem. Træk forsigtigt med let fugtige fingre, så dejen fylder panderne helt ud.Lad dem hæve 1-2 timer et lunt sted, til de får dobbelt størrelse.
Varm ovnen op til 250 grader alm ovn - sæt bageristen på nederste ovnribbe
Smelt smør og tilføj den fintsnittede persille og fintsnittede hvidløg. Lad det stå ved lav varme, så hvidløgene får lov til at afgive smag.
Med en ske fordeles lidt af det smeltede hvidløgssmør henover dejen og med fingrene trykkes små fordybninger i dejen.Fordel de små osteterninger ovenpå og tryk dem let ned i dejen.Slut af med at dryppe den sidste hvidløgssmør henover dejen og drys med lidt flagesalt og/eller pizzakrydderi.
Lige før du sætter bollerne ind, sænkes varmen til 230 grader og de bages i ca 15-20 minutter eller til de er gennembagte og flot gyldne på overfladen.Pas på de ikke brænder på - sænk evt varmen lidt, hvis du oplever at brødene blir for mørke på oversiden.
Tag de færdigbagte brød ud af ovnen og vend dem også ud af formen og lad dem afkøle på en bagerist inden de nydes imens de stadig er lune.Brødene er fryseegnede og de blir bedst, hvis de lunes i ovnen og serveres lune.