1spskfrisk timian - kun de små blade(Alternativ: tørret)
Til pynt:
Noglefriske basilikumsblade som drys ved servering
Evtblandet salat
Evtfriskbagt brød - f.eks. focaccia
Evtlidt ekstra parmesan
Tilberedning
Start med at skære auberginerne i tynde skiver, drys med fint salt og lad dem trække i minimum 30 minutter, så væden trækkes ud.
Lav imens tomatsaucen:
Varm olivenolien op og steg løg og hvidløg til de er klare.
Tilføj de flåede, hakkede tomater, krydderier, sukker og friske krydderurter og lad det simre uden låg - jo længere, jo bedre smag.
Skyl aubergineskiverne fri for saltet og dup dem tørre med køkkenpapir eller i et rent viskestykke.
Pisk æggene sammen og vend aubergineskiverne i æggene, hvorefter de steges gyldne i varm olivenolie. Det tager kun ganske få minutter, hvorefter de lægges over på lidt bagepapir.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Smag tomatsaucen til og juster gerne med ekstra krydderier alt efter behov.
Smør et ovnfast fad eller pande med lidt olivenolie, læg et lag tomatsauce i bunden og herefter et lag stegte aubergineskiver og lidt parmesan. Herefter igen tomatsauce osv. Slut af med tomatsauce og revet parmesan.Tip: Skal det være ekstra lækkert kan du foruden den revne parmesan tilføje tynde skiver frisk mozzarella.
Bag i ovnen 15-20 minutterLav imens tilbehøret f.eks. salat og focaccia
Drys den færdige Melanzane med friske basilikumsblade og nyd den med salaten og evt det lækre brød.