250gramhvedemel med højt proteinindhold fx manitobamel
200gramvand
1tsktørgær
6gram fint salt
2tskolivenolie
Forslag til pynt:
1-2tskgrøn pesto eller olivenolie
Lidtrød cheddar skåret i små firkanter
2stkcherrytomater skåret i halve
1stkrødløg skåret i tynde skiver
1stkforårsløg
Lidtflagesalt som drys
Tilberedning
Bland vand og hvedemel - læg låg på og lad blandingen stå lunt 30 minutter inden du rører tørgær, lidt olivenolie og salt ind i blandingen.
Sæt låg på og lad den igen stå lunt 30-45 minutter inden du laver første omgang stretch and fold. Dette gentages 3-4 gange indtil dejen begynder at få små bobler. Så er den klar til at stå natten over (eller minimum 6 timer) på køl.
Tag dejen ud af køleskabet og fordel den med nænsom hånd i 3 små forme, der er beklædt med bagepapir.Sæt den til hævning et lunt sted i 2 timer.
Tænd ovnen på 240 grader alm ovn og klargør toppingen/pynten.
Tryk med fugtige fingre små huller i dejen og dryp med enten olivenolie eller grøn pesto. Pynt dejen og drys lidt flagesalt henover inden de bages i 15-20 minutter til brødet er gennembagt og smukt gyldent på overfladen.
Lad brødene køle let af inden de nydes - og bager du ekstra, så er de fryseegnede.
Rigtig god fornøjelse og husk, du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret på alt det nye herinde på bloggen. Du finder mig lige her: https://www.instagram.com/majspassion