Lidtsalt, friskkværnet peber, frisk timian eller rosmarin (fintsnittet)
Til de italienske kødboller:
450gramhakket oksekød(Du kan også bruge kylling, svine/kalv eller lam)
1stkæg
2spskrasp (Du kan IKKE bruge pankorasp)
50gramfriskrevet parmesan
Lidtsalt, friskkværnet peber, frisk timian eller rosmarin (fintsnittet)
1tskgrov sennep
Forslag til tilbehør:
En enkel grøn salat eller lidt lækkert brød f.eks. focaccia
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader og snit kartoflerne i papirstynde skiver på mandolinjern eller med skarp kniv.
Smør et stort ildfast fad med lidt olivenolie og læg kartoflerne ned i fadet sammen med de fintsnittede grøntsager og lidt friske krydderurter. Vend dem rundt, så de fordeles imellem hinanden.
Rør grøntsagsbouillonterningen ud i det kogende vand og hæld den over kartoffel/grøntsagsblandingen og sæt fadet ind i den varme ovn i 30 minutter.Lav imellemtiden kødbollerne klar.
Sådan laver du de italienske kødboller:
Rør farsen med æg, rasp, sennep, friskrevet parmesan, salt, peber og friske krydderurter. Form til små kødboller.
Sådan færdiggør du retten:
Rør madlavningsfløden med sennep, lidt salt og friskkværnet peber.
Tag fadet ud af ovnen, fordel kødbollerne ovenpå kartoflerne og grøntsagerne og fordel herefter flødeblaningen henover.
Sæt fadet tilbage i ovnen i ca 15 minutter til kødbollerne er færdigbagte og kartoflerne møre.Tip: Får de for meget farve, kan du dække fadet løst til med staniol.
Nyd retten som den er eller server med en hel enkel grønt salat og eller lidt lækkert brød ved siden af.
Rigtig god fornøjelse og husk, du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye, der sker herinde på bloggen.Direkte link til min Instagram: https://www.instagram.com/majspassion