500gramhvedemel med højt proteinindhold som f.eks manitobamel eller pizzamel
Dag 2:
3-4 spskolivenolie
Lidtflagesalt som drys
Lidtfrisk rosmarin som drys
Tilberedning
Dag 1 - klargøring af dejen:
Hæld vand, tørgær, olivenolie, flydende honning og salt i en skål og pisk det godt sammen til gæren er helt opløst. Tilføj herefter melet der røres i indtil der ikke er melklumper tilbage.
Sæt låg på og lad dejen hvile 10 minutter på køkkenbordet.
Herefter laver du første omgang stretch and fold sådan her:Fugt dine fingre og løft op i den ene side af dejen og stræk den.Læg den ned over dejklumpen og drej skålenGentag indtil du har været hele vejen rundt - det passer med 4 gange.Læg låget på igen og lad dejen hvile 10 minutter igen.
Herefter gentager du stretch and fold, lader dejen hvile 10 minutter og gentager en sidste gang. Du skal ialt lave 4 gange stretch and fold.
Efter sidste gang folder du dejen sammen til en kugle, dryppe en smule olivenolie henover, dækker den godt til med plasticpose eller tætsluttende låg og stiller den i køleskabet til næste dag. Alt efter hvilken meltype du bruger, kan du lade dejen stå på køl i op til 24 timer.
Dag 2: Nu skal der bages:
Dryp et par dråber i bunden af en lille bradepande eller lignende og for den med bagepapir. Den lille smule olie gør, at bagepapiret ligger fast, når du arbejder med dejen.
Dryp lidt olivenolie ned i bunden af bagepapiret og fordel det med et par fingre.Tag herefter dejen ud fra køleskabet og hæld den nænsomt ned i bradepanden.Dejen strammes op ved at folde enderne ind over hinanden som et aflangt brød. Vend det, så samlingerne vender nedad og det ligger på langs i bradepanden.
Dæk dejen med plasticpose eller lignende og lad dejen hæve 2 timer et lunt sted.
Tænd ovnen på 220 grader alm ovn
Har dejen ikke fordelt sig helt ud i bradepanden, fugter du hænderne og løfter nedefra op i dejen imens du trækker lidt i den. Pas på du ikke ødelægger de fine bobler i dejen.
Dryp lidt olivenolie henover dejen, fugt fingrene og ryk dem ned i dejen.
Drys lidt flagesalt henover og smør den friske rosmarin med lidt af olivenolien (så blir den ikke brændt i ovnen) og fordel også den over dejen.
Bages på nederste ovnribbe i ca 20 minutter til brødet er lækkert gyldent og det lyder hult, når du banker det under bunden.
Køl brødet lidt af inden det nydes som det er evt med lidt smør eller god olivenolie.Du kan også bruge focaccia som sandwichbrød, til bruschettas og lækkert tilbehør til gryderetter, supper og salater.
Husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen. Klik blot på linket her: https://www.instagram.com/majspassion