500gramkyllingefillet eller bryst i tynde strimler
2spskolivenolie
1storgrønt peberfrugt skåret i strimler
1stkgrøn squash skåret i lange strimler
1lille bundtgrønne asparges - snittede på skrå
350gramchampignoner skåret i skiver
2-3fedhvidløg - knuste
2stkforårsløg - snittede på skrå
Lidtsalt og friskkværnet peber
Marinade:
½dlsojasauce
½stklime - saften heraf
1spskfrisk ingefær - fintrevet
2fedhvidløg - knuste
Lidtolivenolie
Tilbehør:
Bulgur eller couscous til 4 personer kogt efter anvisning på pakningen
Lidtbredbladet persille - fintsnittet som drys
Evt lidtpistaciekerner som drys
Tilberedning
Kog bulgur eller couscous som anvist på pakningen.
Rør marinaden sammen i en lille skål
Varm olivenolie op i wok eller pande med høje kanter
Lynsteg kyllingestrimlerne og tag dem herefter over på en tallerken. Gentag med grøntsagerne - jeg starter gerne med champignoner der ofte smider noget væde.
Når grøntsagerne også er lynstegte, men stadig har bid, lægges de stegte kyllingestrimler tilbage i wok'en og marinaden hældes over.
Lad det koge lidt ind og smag til med salt og friskkværnet peber.Mangler der lidt syre, så pres lidt ekstra lime henover.
Drys ved servering med fintsnittet bredbladet persille og evt lidt pistaciekerner og server med kogt bukgur eller couscous.Skal der lidt ekstra til, så smager det dejligt med lidt sød chilisauce på.