500gramoksekød skåret i tynde strimler - f.eks. flank steak
3stkgulerødder skåret i tynde strimler
1lillebroccoli skåret i tynde lange strimler
1stor rød snackpeber skåret i lange strimler
400gram nudler kogt efter anvisning på posen - plus kogevandet
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Topping;
2stkforårsløg - fintsnittede
LidtPeanuts
Lidtbredbladet persille - kan udelades
Tilberedning
Start med at marinere kødet - gerne dagen før eller mindst 2-3 timer inden det skal bruges.Marinaden laves ganske enkelt ved at røre alle ingredienserne sammen. Smag til med frisk chili og friskrevet ingefær.
Sæt en gryde vand over og kog nudlerne efter anvisning på posen. Hæld vandet fra og husk at gemme det til saucen.
Varm lidt olivenolie op i en wok eller pande med høje kanter og lynsteg det marinerede oksekød. Gem marinaden, da den skal bruges som sauce. Når kødet har fået stegeskorpe skubbes det lidt ud til side eller lægges over på en tallerken og herefter tilsættes først gulerødder og broccoli, der skal stege nogle minutter.
Tilføj herefter rød snackpeber og lad dem stege med et minut eller to før du tilføjer marinaden, som kødet har marineret i.
Løft de kogte nudler over i wok'en og rør det hele godt rundt. Blir retten for tør, tilføjer du noget af kogevandet fra de kogte nudler. Retten skal være lidt våd og saftig.
Slut af med at drysse fintsnittede forårsløg henover og måske lidt bredbladet persille.Ved servering kan du stille en lille skål med saltede peanuts med ind på bordet.
Rigtig god fornøjelse!Husk du kan følge mig på Instagram - så holder du dig altid opdateret med alt det nye herinde på bloggen.Klik på det direkte link her: https://www.instagram.com/majspassion