Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Topping/Tilbehør
2stkgule løg - fintsnittede
4stkæg - hårdkogte og grofthakkede
½glassyltede rødbeder- skåret i tern
500gramsmå kartofler - kogt i letsaltet vand(Kan udelades, men hører til den klassiske opskrift)
Pommes frites
Lidtbredbladet persille som drys
Tilberedning
Start med pommes frites, da de kræver længere tilberedning end selve saucen:Jeg laver dem "fra bunden" på min airfryer, da jeg så sparer på fedtstofferne. Du kan naturligvis vælge at lave dem i ovnen.Se min opskrift på de perfekte pommes frites næsten uden olie her:https://majspassion.dk/pommes-frites-2/
Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er lige netop færdige. Hæld vandet fra og hold dem varme indtil servering.
Imens laves saucen klar:
Varm olivenolie op i en pande med høje kanter og steg kødet til det har fået stegeskorpe.
Tilføj løg og karry og vend det godt rundt - steg ved middel varme indtil løgene er klare.
Herefter tilsættes paprika, ketchup, engelsk sauce og fløde. Rør det hele godt sammen og lad det småkoge.
Imens klargøres tilbehøret:Kog æggene hårde, pil dem og hak dem groft.Snit de syltede rødbeder i små ternSnit de gule løg i fine ternHæld de kogte kartofler over i en skålHæld de sprøde pommes frites over i en skålDrys lidt fintsnittet bredbladet persille henover saucen.
Så er i klar til at nyde Kong Fiddes Livret.Rigtig god fornøjelse!
Husk du kan følge mig på Instagram. Så er du altid opdateret med alt det nye herinde på bloggen.Du finder mig ved at klikke på linket her:https://www.instagram.com/majspassion