2stkforårsløg - fintsnittede (den hvide del svitses med og den grønnt del gemmes til drys på den færdige ret)
100gramfrisk spinat - skyllet grundigt
500gramhakket oksekød(Du kan også bruge kylling- eller plantefars)
1håndfuldslikærter skåret i halve (jeg bruger dem fra frost)
Lidtflagesalt, friskkværnet peber og olivenolie
Tilbehør:
Lidtsød chilisauce
Lidthvide sesamfrø
Fintsnittede grønne toppe fra forårsløg
Tilberedning
Start med at sætte risene over og kog dem som anvist på pakningen.Imens risene koges laver du wokretten, så alt er klar nogenlunde samtidig.
Rør den asiatiske dressing sammen:Sojasauce, ketchup, srirachasauce, ingefær og hvidløg. Den skal du bruge om lidt.
Varm lidt olivenolie op i din wok eller en pande med høje kanter og steg champignoner og gulerødder nogle minutter. Herefter tilføjes rød peber og den hvide del af forårsløgene. De skal kun steges med et minuts tid eller to.Hæld blandingen over i en skål. Wok/pande skal IKKE rengøres, men blot tilføjes lidt ekstra olivenolie.
Steg nu kødet godt igennem og når det er gennemstegt hælder du de stegte grøntsager tilbage i wokken/panden og tilføjer ved samme lejlighed den asiatiske dressing og de friske spinatblade. Vend det hele godt rundt til spinatbladene falder sammen.
Smag til med ekstra salt og friskkværnet peber om nødvendigt. Pynt med de halverede slikærter og den grønne del af forårsløgene.
Server med løse ris og stil små skåle med sød chilisauce og hvide sesamfrø med ind på bordet.