250gramfrisk spinat - grundigt skyllet og duppet tør
100gramskinkestrimler eller anden form for pålæg
150gramfriskrevet rød cheddar eller anden ost
1storrød snackpeber - fintsnittet
2-3stkforårsløg - fintsnittet
1håndfuldfriske krydderurter f.eks. oregano, timian, basilikum
½tsksød paprika
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
200gramhvedemel
100gram fuldkornsmel
2tskbagepulver
2stkæg
2dlminimælk
100gramsmeltet smør
Lidtgræskarkerner som drys(Kan også være solsikkefrø eller nødder)
Tilberedning
Varm olivenolien op i en gryde og sauter hvidløgene til de er klare, men de skal IKKE tage farve.Tilføj herefter spinatbladene og vend dem rundt indtil de er helt faldet sammen.Sluk for varmen og lad dem køle lidt af inden du presser så meget væde ud som muligt.
I en skål blandes den revne ost, spinat, de øvrige grøntsager og skinke med mel, bagepulver, krydderier og alt blandes grundigt sammen.
Smelt smør i en lille gryde og tilsæt mælken, så smørblandingen kun er lunken. Pisk æggene heri og vend det hele grundigt sammen med de øvrige ingredienser.
Tænd ovnen på 200 grader.Jeg har ikke en muffinform med non-stick, så jeg bruger papirsmuffinforme, som jeg sætter ned i hullerne på metal muffinformen. Det hjælper til at holde sammen på de lidt tunge muffins.
Fordel massen i 12 forme og drys med græskarkerner, solsikkefrø eller nødder inden de bages i ovnen i ca 30 minutter.Tjek med en kødnål om de er færdigbagte.
Tip: De er fryseegnede og skal ellers opbevares på køl.