4gramtørgær(Du kan erstatte tørgær med alm gær og surdej efter ønske. Husk at justere mængden!)
10gramolivenolie
10gramflagesalt eller fint salt
1spskflydende honning
500grampizzamel(Jeg bruger Caputo)
Forslag til topping:
Pizzasauce lavet af blendede flåede tomater med olivenolie, salt, peber og lidt sukker
Italiensk pølse - gerne godt krydret
Frisk bøffelmozzarella og evt lidt friskrevet parmesan
Syltede chili eller hvad du foretrækker
Salat f.eks. ruccola eller basilikum på den færdige pizza
Pizzakrydderi eller tørret oregano på den færdige pizza
Tilberedning
Vand, tørgær, olivenolie, salt og honning røres ud så der ikke er klumper af gær tilbage.
Tilføj herefter pizzamelet og rør det hele sammen til der ikke er melklumper tilbage i dejen. Dæk skålen til og lad den hvile i 15 minutter et lunt sted.
Lav første omgang stretch and fold, lad herefter dejen hvile 15 minutter igen og gentag endnu en omgang stretch and fold ialt 3 gange.
Smør lidt olivenolie ovenpå dejen, dæk den til og stil den på køl i 24 timer.
Tag dejen ud 2 timer før den skal bages med og del den op i 4 nogenlunde lige store stykker.
Form dem til 4 stramme boller og lad den hæve 2 timer på køkkenbordet (jeg bruger en hævekasse)
Varm ovnen op til dens maksimale og sæt samtidig en pizzasten eller bageplade/stål ind, så den varmes godt op. Jeg tænder min ovn på 300 grader kombineret undervarme og varmluft 1 time før jeg vil bage. Så er jeg sikker på, at ovnen og pizzastenen er varmet godt op.
Drys godt med durummel (det er bedst) eller pizzamel ud på bordet. Jeg bruger IKKE kagerulle, da jeg gerne vil bevare den luftige dej. Så jeg trækker i stedet dejen i den rette form.
Smør et tyndt lag tomatsauce ud på bunden og lad en cm kant være tilbage. Fordel frisk bøffelmozzarella henover og top med f.eks. krydret italiensk pølse, syltet chili eller hvad du og din familie foretrækker.
Sæt pizzaen ind i den varme ovn - jeg bruger en pizzaspade - og bag den til den er sprød og lækker.
Tag pizzaen ud og riv f.eks. lidt parmesan henover og drys med pizzakrydderi eller oregano.Vi elsker at pynte vores pizza med ruccola eller friske basilikumsblade.
Pizza er fryseegnet. Her undlader jeg at pynte med salt og friske krydderurter, da de ikke tåler opvarmning.