2stkforårsløg - fintsnittede hvor den hvide del bruges i retten og den grønne del gemmes som drys på den færdige ret
1spskfrisk ingefær - fintrevet
Ca 1spskkarrypaste(Bemærk at karrypaste har forskellig styrke alt efter hvilket mærke du bruger. Så smag til og juster efter smag og behag.)
2dåserkokosmælk (Jeg bruger en fuldfed kokosmælk, men du kan godt bruge en light udgave, hvis du foretrækker det. )
Ca 2tskkarry af god kvalitet(Jeg bruger en karry af medium styrke)
Lidtfisksauce til at smage til med(Jeg brugte ca 2 spsk)
Evt 2tskrørsukker eller brun farin(Du kan udelade det, men det gir ekstra sødme til retten)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
1stklime - saft og fintrevet skal
Til servering:
Lidtkoriander eller bredbladet persille - grofthakket
Den grønne del fra forårsløgene - fintsnittede
Lidtpeanuts
Basmatiris til 4 personer kogt efter anvisning på pakningen(Tip: Basmatiris indeholder meget stivelse og det vil derfor være en rigtig god ide at skylle dem grundigt inden kogning.)
Tilberedning
Start med at skylle risene grundigt, så noget af stivelsen skylles ud. Herefter koges de efter anvisning på pakningen.
Imens risene koger, laver du den vegetariske red thai curry sådan her:
Varm olien op i en gryde med høje kanter (grøntsagerne fylder meget i starten) og sauter løgene indtil de er klare ved middel varme.Herefter sauterer du hvidløgene med et øjeblik inden du tilføjer den friskrevne ingefær og herefter karry, karrypaste. Lad det sautere med et øjeblik under omrøring, så karrypulveret ikke brænder fast i bunden.Nu tilføjer du kokosmælken og rører grundigt bunden af gryden fri for "stegeskorpen", der gir dejlig smag til saucen.
Smag saucen til med fisksauce, flagesalt og friskkværnet peber.
Herefter tilføjes gulerodsstavene, der har brug for lidt længere tilberedningstid end de øvrige grøntsager. Lad dem simre med 10 minutter inden du tilsætter de resterende grøntsager.Lad det hele simre under låg indtil grøntsagerne har opnået den konsistens du ønsker.
Inden servering smages til med frisk fintrevet limeskal, limesaft , rørsukker/farin og evt lidt ekstra flagesalt og friskkværnet peber.
Server med langkornede ris, peanuts og grønt drys.