2skiverdaggammelt brød uden skorpe(Spiser du ikke brød kan det udelades)
1-2spsksherryeddike eller rødvinseddike
KrydderierFlagesalt, friskkværnet peber, 1 knsp stødt spidskommen, 1 knsp chiliflager efter smag og behag
½dlrigtig god olivenolie
Tilbehør/topping:
Lidtfintsnittede grøntsager
Lidtfriske, fintsnittede krydderurter som f.eks. timianblade, oregano, bredbladet persille, basilikum
Sprødebrødcroutoner
Lidtrigtig god olivenolie
Tilberedning
Skær skorperne af brødet og læg det i blød i lidt vand.
Snit grøntsagerne groft. De skal ikke skrælles, men kerner og de hvide hinder fjernes fra peberfrugterne.
Læg grøntsagerne op i blenderglasset, pres væden ud af brødet og læg også det ved sammen med krydderierne. Olivenolien skal du vente med!
Blend grøntsagerne til en ensartet konsistens og smag til med sherry- eller rødvinseddike, flagesalt, friskkværnet peber, stødt spidskommen og chiliflager.
Nu skal du lade blenderen køre imens du langsomt tilsætter olivenolien, så den blendes godt ind i grøntsagssuppen.
Stil suppen på køl og server den iskold toppet med sprøde brødcroutoner, fintsnittet grønt og lidt rigtig god olivenolie.
Sådan laver du brødcroutoner:Skær lyst brød fri for skorper og skær dem i store tern.Rist dem ved middel varme på en pande med lidt olivenolie og krydr gerne med hvidløgssalt og løgpulver.Har du købt/bagt for meget brød, kan du lave en stor portion brødcroutoner og når de er helt afkølede, opbevares de i en beholder med tætsluttende låg. Så har du altid lækker topping til dine salater og supper.