Klargør rabarberne sådan her:Skær bladene af og smid dem på komposten. Bladene er giftige, så de må IKKE spises!Skyl stænglerne og snit dem i tynde skiver.
I en gryde hælder du vand, rå rørsukker, glucosesirup, vaniljekorn (flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv) og stangen samt saften af den 1/2 citron.Lad det koge op så sukkeret smelter helt.
Tilsæt rabarberne og lad dem koge for svag varme i ganske få minutter til de er kogte helt ud.Sluk for varmen og lad blandingen køle lidt ned inden du fjerner vaniljestangen og blender det til en fin og ensartet konsistens.Tip: Du kan også lade rabarberne køre igennem en finmasket sigte.
Når blandingen er helt afkølet hældes den i ismaskinen og køres til en cremet og blød sorbet.Hæld herefter den bløde sorbet i en egnet beholder og sæt den i fryseren 1 times tid, så er den klar til servering.