4-5stkkartofler skåret i tynde skiver(Brug skarp kniv eller mandolinjern)
1dlgod olivenolie
1-2spskfriske timianblade (kun de små fine blade og ingen hårde stilke)(Du kan også bruge frisk oregano, rosmarin, mynte og salvie eller lave en blanding af det hele.)
2tskflagesalt (ikke fint salt) som drys
Lidtfriskrevet parmesan
Tilberedning
Tag den koldhævede focacciadej ud af køleskabet mindst 1 time før du vil bage med den. Lad den hæve tildækket på køkkenbordet.Når du håndterer dejen, er det vigtigt, at du ikke slår luften ud af dejen.
Varm ovnen op på 250 grader alm ovn
Vask kartoflerne grundigt og sknit dem i tynde skiver. Læg dem i en si og drys med lidt salt, vend det godt rundt, så saltet fordeles på skiverne. Lad dem stå og trække 10-15 minutter, så noget af væden trænger ud.Dup kartoflerne med køkkenpapir eller rent viskestykke. Så er de klar.
Olivenolien blandes med de friske og fintsnittede krydderurter.
Bruger du en slip let bradepande, kan du hælde dejen forsigtigt ned i formen - eller anbefaler jeg, at du forer den med bagepapir. Igen, pas på du ikke slår luften ud af dejen.
Fordel lidt over halvdelen af olivenolien med de friske krydderurter over dejen og tryk med rene fingre fordybninger i dejen.
Fordel kartoffelskiverne over hele overfladen på brødet. De skal helst ligge side om side og ikke for meget over hinanden. Så er der risiko for, at de ikke blir sprøde og lækre.Fordel nu resten af olivenolien med de friske krydderurter henover og drys med flagesalt, friskkværnet peber og giv til sidst det hele et gavmildt drys friskrevet parmesan.
Sæt brødet ind i den varme ovn og bag det i ca 20-30 minutter. Bagetiden afhænger af din ovn og hvilken slags bageform du anvender, så hold øje med den og tjek til sidst, at den er helt gennembagt.Tip: Løft med en bagespartel den ene ende af brødet fri af formen og bank under bunden. Lyder det hult, er brødet færdigbagt.Lad brødet køle af på en bagerist.