1håndfuldfriske krydderurter - fintsnittede(Jeg brugte bredbladet persille, mynte og citrontimian)
½håndfuldpinjekerner ristet kort på en tør pande(Du kan også bruge mandler eller cashewnødder)
3stkforårsløg - fintsnittet (den hvide del rister du sammen med blomkålen og den grønne del bruger du som drys på den færdige ret)
1stor håndfuldcherrytomater gerne i forskellige farver - halverede
1håndfuldspæde salatblade (Jeg brugte ruccola)
Lidtekstrarigtig god olivenolie til at dryppe over den færdige ret
Evt 1dlvand (til at dampe de ristede blomkål i)
Tilberedning
Start med at køre blomkålen til ekstra finte blomkålsris - men ikke så de blir til mel
Varm olivenolie op i en pande og rist blomkålen og den hvide del af forårsløgene til blomkålsrisene begynder at tage farve (middel varme, så det ikke brænder på). På den måde får de en lækker nøddeagtig smag.Du kan evt tilføje 1 dl vand, for at dampe blomkålsrisene helt til sidst, men så mister de deres "bid". Så det er lidt en smagssag.
Lav en marinade af 3 spsk olivenolie, paprika, spidskommen, revet citronskal og saften af citronen, flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt knust hvidløg (hvis du foretrækker det). Rør det hele sammen og hæld den færdigstegte blomkålscouscous over i dressingen og vend det hele godt rundt.Sæt til side og lad det køle lidt af. Salaten kan serveres både lun og kold!
Snit tomaterne i halve og klargør salaten.
Hæld den marinerede blomkålscouscous ud på et fad, fordel de grønne fintsnittede forårsløg og lidt mynte henover inden du fordeler de spæde salatblade og halverede tomater henover.Slut af med lidt flagesalt og friskkværnet peber og til sidst dryppes lidt rigtig god olivenolie henover.