400gramtørret båndpasta - koges efter anvisning på pakken(Jeg beregner 100 gram tørret pasta pr person, når der kun serveres denne ene ret)
Lidtolivenolie eller smør
2stkskalotteløg el 1 alm løg - fintsnittet
2-3fedhvidløg - fintsnittet
1stor rød peberfrugt - snittet i tynde strimler
1håndfuldfrisk basilikum - fintsnittet
2dlfriskrevet parmesan
Ca 700gram kæmperejer
Lidtflagesalt, friskkværnet peber, sød paprika og chiliflager(Du kan også bruge frisk chili - fintsnittet, men pas på pastasaucen ikke blir for stærk.)
2dlhvidvin eller grøntsagsbouillon
3-4dlMadlavningsfløde eller alm fløde(Du kan også bruge kokosmælk hvis du foretrækker det.)
Til servering:
1håndfuldcherrytomater skåret i halve eller kvarte
Lidtekstra friskrevet parmesan
Lidtekstra frisk basilikum som grønt drys
Tilberedning
Start med at koge pastaen efter anvisning på posen. Det er vigtigt, at pastaen kun koges al dente og herefter drænes for væde.Pastaen kan enten serveres ved siden af eller vendes i den færdige sauce.Lav imens saucen og kæmperejerne
Varm lidt olivenolie eller smør op i en stegegryde. Krydr rejerne med flagesalt og friskkværnet peber og steg dem få minutter til de er lyserøde.Tag dem af panden - og den skal IKKE vaskes ren inden du laver saucen.
Tilføj evt ekstra olivenolie eller smør og sauter løg, hvidløg og rød peberfrugt indtil løgene er klare og peberfrugterne er møre. Krydr med paprika og chili.
Tilføj hvidvin og lad den koge ind til det halve ved middel varme. Tilsæt herefter madlavningsfløden og lad saucen tykne inden du river parmesan i og tilføjer den friske basilikum. Smag herefter til med flagesalt og friskkværnet peber.
Læg rejerne ned i den færdige sauce - og eventuelt også pastaen. Lad det hele varme godt igennem og drys med lidt ekstra basilikum, revet parmesan og godt med friskkværnet peber.