2dltør hvidvin(Ønsker du at undlade vin, kan du erstatte mængden med tilsvarende bouillon)
Ca 1ltrkraftig grøntsagsbouillon (eller kyllingebouillon)(Opløs tørret bouillon(terning) i kogende vand til det hele er opløst.)
200gramærter - friske eler fra frost
1stkøkologisk citron - saften fra en halv citron og fintrevet skal fra hele citronen
Ca 100gramfriskrevet parmesan
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Til servering:
30gram pinjekerner
Lidtfriske basilikumsblade
Lidtfriskrevet parmesan
Tilberedning
Sådan laver du spinatblandingen:
Smelt smør i en gryde og læg de friske spinatblade ned i gryden. Vend rundt med en ske indtil alle bladene er faldet sammen. Tag straks spinaten op fra gryden, da den ellers mister sin flotte grønne farve.
Blend spinaten sammen med basilikumsblade til en jævn konsistens i en foodprocessor.Sæt til side til den skal blandes i risottoen.
Sådan laver du risotto:
Smelt smør og sauter løg og hvidløg til de er klare.Skyl risene grundigt indtil vandet er helt klart og tilsæt risene og lad dem sautere med et par minutter ved middel varme. Pas på de ikke brænder på og tilføj evt lidt olivenolie, hvis de begynder at sætte sig på bunden.
Nu skal du til at tilføje væde lidt ad gangen. Start med at tilføje hvidvinen, der skal koge ind i risene. Husk at røre grundigt helt ned på bunden af gryden.Herefter tilføjes lidt ad gangen grøntsags- eller kyllingebouillon, der hver gang skal koge helt ind i risene, før der tilsættes mere væde. Og igen: Husk at røre grundigt, så risene ikke brænder på bunden.Fortsæte på den her måde indtil der er gået ca 20 minutter. Smag på risene og vurder om de har den ønskede konsistens.Skal de have bid, passer en tilberedningstid på ca 20 minutter som hovedregel. Ønskes en blødere konsistens, fortsætter du med at tilføje lidt væde og koge det ind.
Når risene har nået den ønskede konsistens, røres parmesan og herefter spinatblandingen ind i risottoen. Herefter vendes ærterne i og der smages til med citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.
Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne.
Server med frisk basilikum, ristede pinjekerner, lidt fintrevet citronskal, friskrevet parmesan og lidt rigtig god olivenolie.