½bægerPhiladelphia eller anden flødeost med krydderurter
1håndfuldfriskrevet parmesan
½frisksquash/zucchini skåret i tynde aflange skiver
1stkburrata
Lidtgod olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber og frisk (citron)timian
1stkæg til pensling
Lidtsorte sesamfrø eller nigellafrø
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
Læg butterdejen over på en bageplade beklædt med bagepapir
Smør bunden med Philadelphia, men lad en kant på 2 cm forblive urørt hele vejen rundt.
Skær squash i meget tynde og aflange skiver, og fordel dem oven på osten. Det gør ikke noget at de lapper lidt henover hinanden, da de trækker sig sammen under bagning.
Drys med parmesanost henover
Pisk ægget sammen og pensl kanterne, der herefter foldes lidt ind over fyldet.
Pensl igen kanterne og drys evt med lidt sorte sesamfrø eller nigellafrø
Bag galetten i ca 15 minutter eller indtil kanterne er sprøde og gyldne.Hold godt øje så den ikke får for meget - ovne varmer meget forskelligt.
Dræn burrata-osten for væde og fordel del den henover den varme færdigbagte galette. Dryp med lidt god olivenolie henover og krydr med flagesalt, friskkværnet peber og lidt frisk (citron)timian.
Server den lune galette som en let frokostanretning eller som hovedmåltid sammen med en blandet salat.