500gramHvid fisk f.eks torske loins skåret i mundrette stykker
2stkÆg
2håndfuldeCornflakes - knuste
2spskFiskekrydderi f.eks. Fish Seasonning fra EpicSpice(Du kan også bruge flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt tørret oregano, timian og rosmarin)
2håndfuldeSalatmix
1håndfuldFintrevne gulerødder
1stkrød peber eller stor snackpeber skåret i tynde ringe
2stkAvocado
2stænglerforårsløg - fintsnittede
Lidtsød chilisauce (færdigkøbt)
Lidtlynsyltede rødløg
1stklime skåret i små både (serveres i en skål ved siden af)
Til spicy peanutbuttersauce/dip
3spskPeanutbutter - jeg bruger den crunchy udgave
5-6tskcarrypaste (prøv dig frem, der er nemlig stor forskel på styrken i carrypaste)
1lille dåsekokosmælk - fuldfed
2spskflydende honning
2spskhvidvinseddike eller risvin
2-3spsksoyasauce
1spskolivenolie med ikke alt for kraftig smag(Alternativt kan du bruge sesamolie)
Lidtvand til at justere konsistensen med
Lynsyltede rødløg:
2stkrødløg skåret i papirstynde skiver
1stkcitron - saften heraf
1-2tskrørsukker
Tilberedning
Sådan laver du den spicy peanutbutterdressing.
Læg alle ingredienserne i en foodprocessor og kør dressingen blank og glat. Smag den til og juster med lidt vand, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.Tip: Ønsker du en mere crunchy dressing, blender du kun halvdelen af petnutbutteren. Resten rører du sammen med den færdige dressing.Opbevares i en tætsluttende beholder/glas på køl, hvor den holder sig fint 4-6 dage hvis du har skoldet glasset.
Sådan laver du lynsyltede rødløg:
Citronsaft og rørsukker røres sammen til sukkeret er helt opløst. Vend herefter de papirstynde skiver af rødløg med cintronsaften og masser den gerne ind med fingrene. Lad den blot trække 5-10 minutter og så er den klar til servering.
Sådan laver du de panerede fisk:
Slå æggene ud i en tallerken eller lille skål og pisk dem godt igennem.
Cornflakes kommes i en anden skål og knuses. Tilføj herefter de tørrede krydderier. Jeg bruger altid Fish Seasonning fra firmaet EpicSpice, men du kan selvfølgelig vælge det du har og foretrækker.
Dup fisken tør og skær den i mundrette stykker. Vend stykkerne i æggemassen og herefter vendes de rundt i de knuste cornflakes/krydderier.Steg dem i olie på en pande ved middel varme. Tilberedningstiden er ganske kort, så hold øje og tag dem straks af panden.Imens fisken steger, laves tilbehøret klar og de små tortillas varmes.
Tænd ovnen på 200 grader alm ovnFold majstortillas og stil dem tæt side om side i et lille fad eller bradepande, så de støtter hinanden. Sæt dem ind i den varme ovn indtil de er sprøde og let gyldne.
Skyl salaten, riv gulerødderne eller køb dem færdiglavede.I bunden af hver tortilla lægges et gavmildt lag grønt og revne gulerødder, herefter den panerede fisk, avocado i skiver, lidt fintsnittede forårsløg og slut af med de lynsyltede rødløg på toppen.Server ekstra lynsyltede rødløg, limebåde og den spicy peanutbutterdressing i små skåle ved siden af.