Evt lidtsprødstegt parmaskinke (jeg laver den i ovnen - se hvordan nedenfor)
Ca 1dlmousserende vin eller champagne
Kold ærtesuppe:
Lidtolivenolie til at stege i
2stkbanamskalotteløg - fintsnittede
1fedhvidløg - fintsnittet
400gramfriske eller frosne ærter (tag nogle fra til topping)
3-4dlhønsebouillon eller grøntsagsbouillon, hvis du ønsker en vegetarisk suppe
1spskmascarpone
1spskfriske mynteblade - fintsnittede
Lidtcitronsaft til at smage til med
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Start med at lave ærtesuppen sådan her:
Varm olivenolien op og sauter løg og hvidløg til de er klare.
Tilsæt herefter ærterne og herefter bouillon, læg låg på og lad det koge i ca 10 minutter
Tilsæt herefter mascarpone og de friske mynteblade og med blend suppen direkte i gryden med en stavblender.
Smag suppen til med flagesalt, friskkværnet peber og citronsaft.Sæt suppen til afkøling. Den skal være HELT kold, når den skal serveres.Tip: Jeg laver altid suppen dagen i forvejen, når den skal serveres kold.
Sådan laver du sprød parmaskinke i ovnen:
Tænd ovnen på 225 grader (alm ovn). Fordel skinken på ovnristen og stil en bageplade beklædt med bagepapir nedenunder til at opfange eventuelle dryp.Bag skinken i 10-12 minutter indtil den er gylden og sprød. Tag den ud og lad den køle af inden du tager den fra risten.Nu er den nem at brække i stykker eller knuse henover suppen.Tip: Lige som suppen, kan du med fordel også lave den sprøde parmaskinke dagen i forvejen. Opbevar den på køl i en tætsluttende beholder.
Sådan serverer du den kolde ærtesuppe med mousserende vin:
Hæld den helt kolde ærtesuppe i glas eller små fine skåle.Når der skal tilsættes mousserende vin, foretrækker jeg at servere ærtesuppen i fine champagnebowls, så gæsterne kan se de fine bobler langs kanten.Her kan du med fordel afkøle glassene inden servering. Det er med til at holde suppen dejlig kølig på en varm sommerdag.
Pynt med lidt rørt creme fraiche, friske ærteskud eller brøndkarse, friskrevet citron, friskkværnet peber og evt lidt sprød parmaskinke.Tilføj først den mousserende vin/champagne i forbindelse med serveringen. Hæld den forsigtigt langs kanten af glasset, så overfladen på suppen skummer smukt og indbydende op.