Tzatziki - nem og lækker opskrift på den lækre græske agurkedip
Antal 1portion
Ingredienser
1stkagurk
3dlgræsk yoghurt
2-3fedhvidløg - knust (juster selv mængden efter hvor meget hvidløgssmag du ønsker)
1håndfuldbredbladet persille - fintsnittet (gem lidt til pynt)
½stkøkologisk citron (saften)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
LidtGod olivenolie
Evt lidthvid sesam (bare som pynt og det gir lidt knas til dippen)
Tilberedning
Skær agurken halvt igennem og med en teske fjerner du kernerne. De frigiver væde, så din tzatziki blir våd.
Snit agurken i små tern og vend dem med græsk yoghurt, knust hvidløg, lidt bredbladet persille og lidt citronsaft.
Smag til med flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra hvidløg og citronsaft efter smag og behag.
Stil dressingen på køl indtil den skal serveres (den blir kun bedre af at trække en times tid)og pynt med bredbladet persille, friskkværnet peber, hvide sesamfrø og lidt god olivenolie.
Nyd den som dip med lækkert brød eller bagte rodfrugter, som dressing på dine salater eller som fyld i dine sandwich