Tørrede krydderier:Røget paprika og LIDT: Spidskommen og (meget lidt)cayennepeber
1stor spskGurkemeje
LidtFlagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
½håndfuldfriskrevet parmesan
Lidtbredbladet persille eller friske timianblade som drys på den færdige ret.
Tilberedning
Start med at brune kyllingebrysterne i lidt olie. De må gerne få lidt stegeskorpe på begge sider. Læg dem over på en tallerken, når de er brunede - de skal ikke være gennemstegte.
Hæld lidt mere olie på panden og sauter nu løg og hvidløg til de er gennemsigtige (du skal endelig ikke fjerne stegerester fra kyllingen - der sidder masser af smag i)
Tilsæt de små halverede kartofler sammen med krydderierne og de soltørrede tomater og steg det hele nogle minutter.
Tilsæt bouillon og (madlavnings)fløden - og hold evt. lidt bouillon tilbage, så du senere kan justere saucens konsistens. Lad det koge op et par minutter og tilsæt så den godt skyllede spinat og lad bladene falde lidt sammen.
Riv lidt parmesan ned i saucen. Læg kyllingebrysterne tilbage i panden og smag på sauce, om der skal lidt ekstra krydderier til.
Læg låg på eller dæk med staniol og lad retten simre i 15-20 minutter til kartoflerne og kyllingerne er møre (lav evt et lille snit i det største kyllingebryst og tjek om kødet er hvidt - ellers giv det lidt mere).
Smag til en sidste gang med flagesalt og friskkværnet peber - drys med frisk timian, der passer perfekt til kartofler.Server med en stor blandet salat og stil gerne en humpel parmesan og et rivejern med ind på bordet, så familien selv kan rive lidt ost henover.