30gramtørret surdej eller flydende surdej (købes færdiglavet i de fleste supermarkeder)
Ca 650gramBlå Caputo eller anden pizzamel
20gramflagesalt eller fint salt
Topping:
Ca 400gramcreme fraiche 18% eller 38%
250grambacon i tern
2-3stkrødløg skåret i tynde skiver
6stkmozzarellakugler
Lidtflagesalt og friskkværnet peber samt lidt friskrevet muskatnød
Lidtfrisk timian eller oregano som drys på den færdige pizza
Lidtgod olivenolie
Tilberedning
Hæld vand og gær ned i røreskålen og rør gæren ud.Tilføj halvdelen af melet sammen med surdej og bageenzymer - lad maskinen gøre det tunge æltearbejde arbejde i 5 minutter inden du tilsætter salt og lidt efter lidt det resterende mel alt imens maskinen kører.Vær opmærksom på hvor meget mel din dej kan trække.
Ælt i 15 minutter indtil dejen slipper skålens kanter og bund.Dæk skålen til og stil den på køl til dagen efter - gerne 30 timerDagen efter:Tag skålen ud og hæld dejen ud på et meldrysset bord.Del den i 6 nogenlunde lige store kugler.Spænd dejen op - dvs at du strækker dejen fra midten og folder den ind under sig selv så overfladen blir stram og glat.Lad dejen efterhæve 4-6 timer til den har opnået stuetemperatur (den lange efterhævning skyldes at dejen er iskold)Ca 1 time før du vil bage din pizza, sætter du bagestål/jernplade eller pizzasten ind i ovnen og tænder på 250 grader. Alternativt bruger du ovnen bageplade som blot skal varmes op sammen med ovnen.Byg din pizza på køkkenbordet der er drysset med rigeligt groft durummel, så dejen ikke klæber fast til bordet.
Dræn mozzarellakuglerne for væde.
Rør creme fraiche med muskatnød, flagesalt og friskkværnet peber
Smør bunden med et jævnt lag creme fraiche og fordel 1 stk mozzarellakugle brækket i mindre stykker over bunden.Fordel bacontern og rødløg henover og træk pizzaen over på en pizzaspade og videre ind i ovnen. På den måde undgår du at håndtere den brandvarme pizzaplade. OG du behøver ikke bruge bagepapir!
Bag pizzaen 10-12 minutter til den er sprød i bunden og gylden på oversiden.Tag den ud og drys med frisk timian eller oregano og evt lidt god olivenolie - så er den klar til at blive serveret!Rigtig god fornøjelse!