Citronpasta med ricotta og spinat, serveret med citronstegt kyllingebryst
Antal 4personer
Ingredienser
Citronpasta med ricotta og spinat
500grampasta (afhængigt af om retten serveres alene eller som tilbehør)
1spsksmør
3fedhvidløg - snittet i tynde skiver
1stkøkologisk citron (både saft og fintrevet skal)
1bægerRicotta (250 gram)
2håndfulde friske spinatblade - groftsnittede
½håndfuldfriske basilikumsblade - fintsnittede
Lidtkogevand fra pastaen
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
TilbehørFriskrevet parmesan
Citronstegt kyllingebryst
2storekyllingebryst
Lidtolivenolie til at stege i
1stor spsksmør
3fedhvidløg - snittet i tynde skiver
1stkøkologisk citron (saften og skallen af den halve citron)(Tip: Skær evt et par skiver af citronen som du steger med kyllingebrysterne og bruger som pynt på den færdige ret.)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Start med at stege citronbrysterne:
Varm olivenolien op i en pande og steg kyllingebrysterne til de er gyldne på begge sider. De krydres godt med flagesalt og friskkværnet peber. Herefter sænkes varmen.
Tilføj smør og de skivede hvidløgsfed og sauter et øjeblik inden du tilsætter citronsaften. Rør rundt og med en ske dryppes kyllingebrysterne med citronsmørret imens de steger færdigt. Dæk gerne panden med låg eller staniol, så væden ikke koger ind.
Imens laves citronpasta og saucen klar:
Pastaen koges al dente som anvist på pakningen. Det er meget vigtigt, at pastaen kun koges al dente, så den ikke blir for blød og klistrende.Saucen skal gerne være klar så snart pastaen er kogt færdig.
Smelt smørret i en lille gryde og tilføj de skivede hvidløgsfed. Lad det sautere et øjeblik før du tilsætter fintrevet citronskal, citronsaft, ricotta og ca 2 dl pastavand. Rør det hele grundigt sammen.Herefter tilsættes den den groftsnittede spinat. Rør den ned i den varme sauce og lad den falde helt sammen under omrøring.Smag til og juster med flagesalt og friskkværnet peber. Virker saucen for fed, kan du også tilsætte lidt ekstra citronsaft.
Så snart pastaen er kogt al dente drænes den for vand og pasta og sauce røres straks sammen.Server i et stort fad med de skiveskårede citroner, hvidløg, ekstra basilikum og masser af friskrevet parmesan.Skær kyllingebrysterne i skiver og læg dem ovenpå.
Server retten rygende varm og gerne med lidt ekstra parmesan.