400gramhindbær (frost)(Du kan også bruge brombær eller jordbær)
3bladehusblas
150gramflormelis
½ltrpiskefløde
Drys:
LidtHindbærstøv, frysetørrede hindbær eller flormelis
Tilberedning
Rør gæren ud i den lillefingervarme mælk og tilsæt sukker, kardemomme, vaniljesukker, æg, flagesalt og halvdelen af hvedemelet.Kør dejen glat og jævn og tilsæt gradvist den resterende hvedemel.Kør indtil dejen slipper kanterne af skålen.
Herefter tilsættes lidt efter lidt stuetempereret smør.Lad maskinen køre indtil dejen igen slipper kanterne.
Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den til hævning et lunt sted 1 time.
Lav imens mandelmasse og hindbærskum
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 9 eller 18 ligestore stykker.Form dem til boller og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.Dæk dem til og lad dem efterhæve 30 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader alm ovn
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem på midterste rille i ca 10-12 minutter alt efter deres størrelse. Tag dem ud og lad dem køle helt af inden de fyldes.
Sådan laver du mandelmassen
Hele mandler køres til fint mandelmel i en foodprocessor. Herefter tilsættes flormelis og der køres videre til alt er godt blandet. Herefter tilsættes æggehviden og alt køres til en blød og ensartet masse.Tip: Oplever du at mandelmassen virker for tør, kan du tilsætte en lille smule vand eller ekstra æggehvide. Virker mandelmassen derimod lidt for flydende kan du tilsætte et par ekstra mandler.
Sådan laver du hindbærskum:
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter
Kog de frosne hindbær til de her helt bløde og hæld dem igennem en sigte, så kun saften er tilbage.Lad den køle ned, så den er lillefingervarm (det er meget vigtigt, at den ikke er for varm)
Pisk fløden rimelig stiv og bland flødeskummet med flormelis
Vrid husblas fri for vand og rør den ud i hindbærsaften
Rør 1 spsk flødeskum ind i saften og vend herefter al saften ud i flødeskummet.
Dæk skålen til og stil den på køl min 30 minutter så hindbærskummet når at sætte sig.Når du skal bruge hindbærskummet fyldes den i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.
Sådan samler du semlor:
Klip en trekant i bollen og løft forsigtigt låget af. Fjern noget af indmaden fra bollen og fyld den med mandelmasse og top med hindbærskum.Læg det trekantede låg løst ovenpå hindbærskummet og drys med hindbærstøv, frysetørrede hindbær eller flormelis.-------Tip: Du kan sagtens bage bollerne dagen før de skal bruges, men friskbagt er altid bedst.Skal fastelavnsbollerne ikke spises samme dag, er det bedst at vente med at samle dem til lige før servering.