4dlgrøntsagsbouillon (evt 4 dl vand plus 1.5 tsk grøntsagsbouillon)
½tsktørret timian
½tskstødt spidskommen
Evtlidtchiliflager, hvis du ønsker en lidt stærkere chowder
Topping:
Lidtaf de bagte blomkål
Lidtmandelflager - gerne ristet på en tør pande
Lidtfrisk timian
Lidtgod olivenolie
Tilberedning
Tænd ovnen på 175 grader
Skær blomkålet i tynde skiver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
Dryp med olivenolie og bag i ca 1/2 time til blomkålen er mør og kanterne er begyndt at blive gyldenbrune.Lav imens resten af suppen klar.
Varm lidt olivenolie op i en pande eller gryde og sauter først løg indtil de er klare og tilsæt herefter hvidløg. Sauter et par minutter.
Tilsæt herefter majskorn, kokosmælk, grøntsagsbouillon og krydderier og lad det koge et par minutter.
Hæld FORSIGTIGT blandingen op i et blenderglas og tilføj de bagte blomkål. Husk at holde et par af de fineste skiver tilbage. Dem skal du bruge som topping på den færdige suppe.
Sæt låg på blenderen og start på laveste hastighed, så du ikke risikerer at brænde dig.Husk at en chowder skal være tyk og chunky, så du behøver ikke blende den helt glat.
Fordel i smukke skåle og læg et lille stykke bagt blomkål på toppen sammen med skivede mandler, frisk timian og dryp med lidt god olivenolie.
Server suppen rygende varm evt med lidt goft brød ved siden af.
Tip: Du kan tilføje sprødstegt parmaskinke eller bacon og du kan også gå all-in og tilføje skaldyr eller laks.