1lillevinterspidskål eller 1/2 sommerspidskål - groftsnittet
4-5dlmadlavningsfløde 15%(Alternativt: 8% eller Cremefine. Du kan også bruge en fuldfed kokosmælk eller piskefløde alt efter hvad du foretrækker. )
½stkøkologisk citron - skallen rives fint og saften presset ud over fisken.
2tskgrøntsagsbouillon eller en knust bouillonterning
1tskVegeta (blandingskrydderi) til grøntsagerne(Kan købes i f.eks. Bilka - alternativt kan du bruge et andet fiskekrydderi eller nøjes med salt og peber)
1tskVegeta som krydderi på fisken(Se note ovenfor.)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
PyntBredbladet persille som drys på den færdige fiskeret
TilbehørRis, pasta, små kogte kartofler osv
Tilberedning
Varm ovnen op til 200 grader varmluft
Snit porrer og spidskål fint og læg dem ned i et stort fad. De fylder ret meget, men husk, at de falder sammen under tilberedning.
Drys med grøntsagsbouillon, Vegeta, lidt flagesalt og friskkværnet peber (pas på med saltet, da både bouillon og Vegeta indeholder en del salt) og hæld madlavningsfløden henover.Vend det hele grundigt rundt
Sæt fadet ind i den varme ovn i 10-12 minutter.
Gør imens fisken klar:Gnid fileterne ind i Vegeta eller et andet fiskekrydderi samt lidt friskkværnet peber. Læg dem til side indtil de skal ind i ovnen.
Tag de forbagte grøntsager ud af ovnen og vend dem godt rundt.Læg laksefileterne ovenpå og riv citronskal henover, pres saften ud af citronen oven på fisken og sæt fadet tilbage i ovnen ca 15 minutter.
Lav imens tilbehøret klar
Hvis du vil lave ris, får du de bedste og hurtigste ris ved at koge dem sådan her:Tænd el-kogeren så vandet er klar, nu du skal bruge det.1 del ris plus 2 dele vand ned i gryden (Jeg bruger altid et krus som måleenhed. Det fyldes med ris, ned i gryden med det og herefter 2 gange kogende vand). Så er kogningen straks igang og du skal ikke først står og vente på, at vandet kommer i kog.Sæt timer på 10 minutter og risene skal blot småkoge under låg.Når kogetiden er forbi lader du låget forblive på og lader risene trække endnu 10 minutter. Først herefter tager du låget af og med en gaffel løsner risene.Tip: Måske undrer du dig over, at jeg ikke tilsætter salt. Det gør jeg aldrig, simpelthen fordi jeg synes det er unødvendigt. Du kan naturligvis tilsætte salt, hvis du ønsker det.
Tag det færdige laksefad ud af ovnen og giv det et gavmildt drys fintsnittet bredbladet persille lige før servering.