500gramtørret pastarør - jeg brugte Elicoidali fra Änglamark
300gramtigerrejer - gerne fra frost, der tøes op og duppes tørre med lidt køkkenpapir
Lidtsmør til stegning
1stkgult løg - fintsnittet
4fedhvidløg - fintsnittede
18stkcherrytomater skåret i halve
1stor håndfuldfriske spinatblade (spar tid og køb gerne dem der er skyllet)
1dåsekokosmælk - fuldfed
1stkgrøntsagsbouillonterning
1stor håndfuldfriskrevet parmesan
½tskgurkemeje
1nipchiliflager (gerne mere, hvis du ønsker en lidt stærkere sauce)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Evt 1nipsafrantråde (gir en dejlig smag, men kan udelades)
Lidtfriske basilikumsblade
Tilberedning
Start med at koge pastaen efter anvisning på posen. Pastaen skal kun lige netop være al dente.Hæld omgående vandet fra, men hold lidt af kogevandet tilbage, som du måske skal bruge til saucen.
I en dyb pande smeltes smørret og tigerrejerne steges et par minutter inden de tages over på en tallerken (de skal ikke tage farve).
I stegeresterne sauteres først løgene indtil de er klare, hvorefter hvidløg og tomater tilsættes og stege med et par minutter.
Tilføj nu kokosmælk, bouillonterning, den friskrevne parmesan og krydderier og lad det hele koge godt igennem til saucen tykner en smule.
Tilføj den friske spinat og lad den blot falde sammen.
Smag til med friskrevet peber og lidt flagesalt
Vend nu først pastaen i saucen og fordel de letstegte rejer henover.Tip: Virker saucen for tyk, kan du tilsætte lidt at kogevandet fra pastaen.
Drys med friske basilikumsblade.
Servering: Stil gerne en humpel parmesan og et lille rivejern med ind på bordet. Så kan alle forsyne sig med lidt ekstra friskrevet parmesan henover pastaen.