Lidtflagesalt - du kan IKKE bruge hverken fint salt eller groft salt. Har du ikke flagesalt, må du undlade at drysse salt på brødet iden bagning.
Tilberedning
Rør vand, honning og gær sammen og lad det stå 5 minutter.
Begynd herefter at ælte hvedemelet ind lidt efter lidt
Når du næsten har tilsat alt melet, tilsætter du 1/4 af olivenolien og saltet.
Fortsæt med at ælte dejen til den er smidig og blank og til sidst slipper kanterne på røreskålen.
Dæk skålen til og stil den til hævning 1 times tid et lunt sted
Du kan bruge en lille bradepande eller blot en bageplade beklædt med bagepapir.
Hæld den færdighævede dej direkte ud på bagepapiret og med fugtige fingre trykkes brødet ud i den ønskede form.
Lav med fingrene nogle fordybninger og dryp resten af olivenolien henover dejen.Lad den efterhæve 30 minutter.
Tænd ovnen på 220 grader
Nu skal brødet pyntes:Jeg klipper friske rosmarin- og timiankviste til og lægger dem, så de kommer til at ligne et juletræ.De friske tranebær skæres i halve og lægges på som var de julekugler.
Slut af med et lille drys flagesalt. Det er vigtigt, at det er flagesalt! Det gir et smukt udtryk på det færdige brød.
Sæt brødet ind i den varme ovn og bag det i ca. 15-20 minutter.Husk at ovne bager meget forskelligt, så hold øje med brødet under den sidste del af bagningen.Tip: Du vil måske opleve, at din rosmarin bliver mørkebrun under bagning. Du kan forsigtigt løfte den af og erstatte den med en frisk gren inden servering. Det er ikke meningen, at de tykke rosmaringren skal spises - men de øvrige krydderurter smager dejligt.
Nyd det lækre brød og husk, du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på MAJSPASSION