10stkkardemommekapsler (knus dem og put dem hele i)
2stkkanelstænger
1stangvanilje - skæres igennem med en skarp knis og kornene skrabes ud. Både korn og stang skal bruges.
Tilberedning
Skær appelsinen i skiver og pres citronerne.Kog æblesaften op med citronsaften, krydderierne og appelsinskiverne.Lad den simre i ca 30 minutter til gløggen er reduceret til ca 1 liter.Hæld essensen på et patentglas og lad den gerne trække en uges tid, men den kan fint bruges allerede efter 1 døgn.Si essensen og fyld på en flaske og stil på køl.Da der ikke er tilsat alkohol er holdbarheden begrænset.Når du skal bruge den:Når du vil servere den hvide gløgg, varmes æblesaft eller evt. hyldeblomstsaft op i en gryde uden at det kommer i kog. Tag gryden af varmen og tilsæt essensen efter smag. Jeg bruger 2 dele saft og 1 del essens.Hvid gløgg med alkohol:Hvid gløgg kan sagtens tilsættes alkohol. Når essensen har trukket, sies den og hældes på flaske sammen med 1 dl. hvid portvin og 1 dl hvid rom. Når du vil servere den, varmes hvidvin op uden at det kommer i kog. Tag gryden af varmen og tilsæt essensen. Jeg bruger 2 dele hvidvin og 1 del essens pr glas. Pynt glasset med kanelstang og et par stjerneanis.